A Zika és a Nagyhajmási Szövetkezet által életre hívott munkahelyteremtő és esélyt adó faluközösségi program
Nyúltenyésztés

HÍREK

A börzsönyieknél nem fogy a lelkesedés, teljesülnek a kitűzött célok

2012. április 26-án a Börzsöny Bele-Nyúl nevű nyúltenyésztő közösséghez is megérkeztek a Nyúl-unk a Munkáért program pályázatán elnyert 13 hetes nyulak.

Bővebben »


Az Agrár Iránytű beszámolója Makkoshotykáról

Bővebben »


Ilken már a nyúlszaporulat értékesítését tervezik

A Nyúl-unk a munkáért program a nyolcadik hónapjához érkezett Ilk településen. Az ősszel kapott tenyészállatokra, eszközökre és a takarmányra nagy odafigyeléssel vigyáztak a kiválasztott családok és az ifjú nyúltenyésztők.

Bővebben »HÍRARCHÍVUM »

Ők is nyúlnak a munkáért

Az eddigi tizenkét település mellett Diósjenőn, Nógrádon, Berkenyén, Monostorpályiban és Makkoshotykán helyeznek ki családokhoz tenyészállatokat – mondta Sándor Ferenc, a pályázatot kiíró Zika Szövetkezet elnöke.

Bővebben »Tovább dübörög a nyúlpolitika

Újabb öt település kapcsolódik be a magyarországi nyulászat két fellegvára, Kartal és Nagyhajmás szövetkezeteinek nagysikerű "Nyúl-unk a munkáért" programjába.

Bővebben »13 éves gyulaji fiú is részt vesz a Nyúl-unk a munkáért faluközösségi programban

Énekelni is szokott a nyulainak Orsós János. A 13 éves gyulaji fiú is részt vesz a Nyúl-unk a munkáért faluközösségi programban, amelyhez az elsők között, tavaly ősszel csatlakozhatott Gyulaj.

Bővebben »Újabb települések kapcsolódnak be a Nyúl-unk a munkáért programba

Újabb öt település kapcsolódik be a Nyúl-unk a munkáért elnevezésű nyúltenyésztési programba, a program keretében országszerte már mintegy háromszáz család foglalkozhat nyúltenyésztéssel - jelentették be program szervezői csütörtökön Gyulajon.

Bővebben »Bővül a Nyúl-unk a munkáért program

A most csatlakozott 5 településsel együtt már 17 helységben van jelen a nyúltenyésztést elősegítő programba.

Bővebben »Nyúltenyésztési mintaprogram indult

Országszerte tizenkét település mintegy kétszáz hátrányos helyzetű családját vonták be abba a nyúltenyésztési mintaprogramba, amellyel a háztáji állattartásra ösztönöznék a résztvevőket.

Samók Gyula, a Hajdú-Bihar megyei Körösszakál polgármestere a településen a projekt pénteki megnyitóján ismertette: az önkormányzat és két szövetkezet, valamint vállalkozók indították a programot.

Bővebben »20 család kapott nyulakat

Körösszakál – Száz nyulat, hozzávaló takarmányt és ketrecet kapott 20 körösszakáli család a Nyúl-unk a munkáért programban. Az állami és uniós forrás nélkül indított kezdeményezés célja, hogy megélhetést biztosítson a nehéz körülmények között élőknek.

Bővebben »Nyúltenyésztési mintaprogram - Körösszakál

A Magyar Televízió Híradó is hírt adott a Nyúl-unk a munkáért program indulásáról Körösszakálon:

A program keretein belül a háztáji állattartásra ösztönöznék tizenkét település mintegy kétszáz hátrányos helyzetű családját.

Samók Gyula, a Hajdú-Bihar megyei Körösszakál polgármestere a településen a projekt pénteki megnyitóján ismertette: az önkormányzat és két szövetkezet, valamint vállalkozók indították a programot.

Bővebben »Jász-Nagykun-Szolnok megye: Óriási érdeklődés övezte a nyulakat

25 család kapott ingyen nyulakat a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Törökszentmiklóson. Az akció az úgynevezett Nyúl-unk a munkáért program része, melyet a Zika, illetve a Nagyhajmási Szövetkezet indított a Vidékfejlesztési Minisztérium védnöksége alatt.

Bővebben »Eredményhirdetés Ilken

 A TV2 helyszíni tudósításban számolt be 2011. 09.22-én a TÉNYEK adásában az ünnepélyes átadóról. 

Bővebben »Nyúl-unk a munkáért - pályázat elmaradott térségek családjai megélhetésének megkönnyítésére

Kartal, 2011. július 14., csütörtök (MTI) - A vidékfejlesztési statégia kiemelt feladata az öngondoskodás elősegítése, ehhez a törekvéshez jól kapcsolódik a Nyúl-unk a munkáért elnevezésű munkahelyteremtő program beindítása - közölte az agrártárca államtitkára csütörtökön Kartalon sajtótájékoztatón.

Bővebben »Új kormányprogram - együnk nyulat!

A Magyar Televízió is hírt adott a Nyúl-unk a munkáért program indulásáról:

Nyúl-unk a munkába - ez a címe és a célja az, hogy újra népszerűsítse itthon a nyúltenyésztést és fogyasztást.

A vidékfejlesztési minisztérium szerint az öngondoskodást segíti és új munkahelyeket is teremthet az új kormányprogram. 30 éve állítólag háromszor annyi nyulat ettünk, mint ma.

 

Bővebben »Óriási fordulat a nyúlpolitikában is!

Nyúlhússal kapcsolatos ismereteket terjesztene a magyar nyulazás két fellegvára, és tudatosítaná, hogy rendszeres munkával az ember képes irányítani a sorsát. A program elnyerte a kormány tetszését is.

 

Bővebben »Önellátásra nevel a Nyúl-unk a munkáért program

A nyúltenyésztésbe kóstolhatnak bele hátrányos helyzetű családok 10-16 éves gyermekei a Nyúl-unk a munkáért! program támogatásával. A kezdeményezést a Zika Szövetkezet és a Nagyhajmási Gazdaszövetkezet indította a háztáji gazdálkodás népszerűsítésére. V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár, a program egyik fővédnöke elmondta: az akció összhangban van a Nemzeti Vidékstratégia célkitűzéseivel, hiszen önellátásra nevel.

Bővebben »Támogatják a nyúltartást

A vidékfejlesztési stratégia kiemelt feladata az öngondoskodás elősegítése, ehhez a törekvéshez jól kapcsolódik a Nyúl-unk a munkáért elnevezésű munkahelyteremtő program beindítása – közölte az agrártárca államtitkára csütörtökön Kartalon sajtótájékoztatón.

Bővebben »NYULÁSZKODJON!

 

Amit a nyúl-
tenyésztés
elkezdéséhez
tudni kell...

 

  

Hiszünk abban, hogy a jó példa ereje esélyt ad sokak felemelkedésére. info@nyulunkamunkaert.hu