A Zika és a Nagyhajmási Szövetkezet által életre hívott munkahelyteremtő és esélyt adó faluközösségi program
Nyúltenyésztés

HÍREK

A börzsönyieknél nem fogy a lelkesedés, teljesülnek a kitűzött célok

2012. április 26-án a Börzsöny Bele-Nyúl nevű nyúltenyésztő közösséghez is megérkeztek a Nyúl-unk a Munkáért program pályázatán elnyert 13 hetes nyulak.

Bővebben »


Az Agrár Iránytű beszámolója Makkoshotykáról

Bővebben »


Ilken már a nyúlszaporulat értékesítését tervezik

A Nyúl-unk a munkáért program a nyolcadik hónapjához érkezett Ilk településen. Az ősszel kapott tenyészállatokra, eszközökre és a takarmányra nagy odafigyeléssel vigyáztak a kiválasztott családok és az ifjú nyúltenyésztők.

Bővebben »HÍRARCHÍVUM »

Nem hagyott alább a nyúltenyésztés iránti kedv Jánoshidán

Már 110 nyulat gondoznak a családok összesen.

Bővebben »50 millió forintos állami támogatással jövedelemkiegészítő programok indulnak vidéken

Öngondoskodási programokkal segíti a vidéken élőket a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Kisállattenyésztési Kutatóintézet és Génmegőrzési Koordinációs Központ (KÁTKI), a Tetrabbit Kft. és a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI).

Bővebben »Tájékoztató a nyúlhús felvásárláshoz

A nyúlszaporulat a program indulása óra jelentős, így többekben felmerülhet, van-e lehetőség a nyulak leadására. A Nyúl-unk a munkáért elsődleges célja az öngondoskodás, és a saját, valamint a tágabb család ellátása friss, egészséges nyúlhússal.

Bővebben »A támogatók köréhez csatlakozott a TolnAgro Állatgyógyászati Kft

A Nyúl-unk a munkáért program támogatói köréhez 2012 márciusában a TolnAgro Állatgyógyászati Kft. is csatlakozott.

Bővebben »Sikeres sajtótájékoztató Gyulajon a program bővítése kapcsán

A Nyúl-unk a munkáért országos faluközösségi program 2012 március 8-án újabb résztvevőkkel bővült. 2011 szeptembere óta ezidáig összesen 13 faluközösség vett részt a programban. További támogatásoknak köszönhetően most 3 közösség 55 családja csatlakozhatott a nyúltenyésztők köréhez.

Bővebben »MEGHÍVÓ rendkívüli sajtótájékoztatóra

A Nyúl-unk a Munkáért program bővítése kapcsán 2012. március 8-án rendkívüli sajtótájékoztatót tartunk, melyre program megálmodói, védnökei és támogatói minden érintettet szeretettel várnak.

Bővebben »Sorra érkeznek az első kisnyulak Gyulajon

A kis jövevények mintha megérezték volna, hogy hol várják õket a legjobban: két olyan családnál születtek az elsõ kisnyuszik, ahol a gyerekek a legaktívabban részt vállalnak a nyulak gondozásában.
 

Bővebben »A helyes nyúltartásról télen

A téli évszakokban, a hűvösebb időjárás miatt néhány szempontot érdemes figyelembe venni, hogy a nyuszik ilyenkor is jól érezzék magukat, szépen fejlődjenek.

Bővebben »Példásan tartják és gondozzák a nyuszikat Gemzsén: 16 fióka született!

A legutóbbi beszámoló óta szépen fejlődnek a nyulak, nem történt betegség vagy elhullás, sőt!
További  jó hír, hogy 16 kis fiókával ismét gyarapodott a nyúltenyészet!

Bővebben »Télen is sok nyuszi születik Ilken

Örömmel értesítjük Önöket, hogy nyulaink szépen fejlődnek.
A téliesített nyúlólakban már régebben megkezdődtek a párosítások. Van olyan család, ahol mind az öt anyaállatot sikeresen felpároztatták, és ezekből három anyaállat már le is fialt.

Bővebben »Ismét kisnyuszik születtek Gemzsén!

Gemzsén a támogatás átadását követően, szeptemberben megszülettek az első kisnyulak. A nyuszikat 42 naposan leválasztottuk az anyától, ők most már 13 hetesek.

Bővebben »Szépen fejlődnek a nyuszik Ilken!

Legutóbbi beszámolónk óta is szépen fejlődnek a nyulaink Ilken. Azóta sem történt betegség  vagy elhullás. Az osztást követően lefialt anyanyúl továbbra is szépen nevelgeti a kisnyulait.

Bővebben »Megjöttek a nyulaim!

Az év elején megtudtam az Igazgató nénitől, Ildikó nénitől, hogy lehetőségem van ismét nyulászkodni. Régebben is voltak nyulaim, az iskolában mindenki tudta ezt, a tanárok és Ildikó néni is, ezért gondolt rám.

Bővebben »Képes beszámoló érkezett Gyimesbükkről


Szépen fejlődnek a nemrég született nyuszik

 

Bővebben »A nyulak élete Bácsalmáson

Köszönjük a lehetőséget, hogy Bácsalmáson is elindulhatott a Nyúl-unk a munkáért program.
 

Bővebben »„Hová mész te kis nyulacska?” - A bojti gyerekek élménybeszámolója

A településünk és a támogatott családok nevében köszönetemet fejezem ki azoknak, akik lehetőséget nyújtottak számunkra a Nyúl-unk a munkáért példaértékű programban való részvételre.

Bővebben »Füzérkomlóson már a kisnyuszik érkezését várják

A Nyúl-unk a munkáért program keretében átadott nyúl családok kivétel nélkül szerető, gondoskodó gazdák kezébe kerültek.

Bővebben »A Nyúl-unk a Munkáért program adománya megérkezett a gyimesbükki szeretetotthonba

2011. október 22-én átadtuk a Gyimesbükki Vigasztaló Szentlélek Gyermekvédelmi Központnak a Nyúl-unk a munkáért program támogatását, 15 egészséges anya- és három baknyulat, a hozzájuk tartozó ketrecekkel, három hónapra elegendő takarmánnyal és vakcinákkal együtt.

Bővebben »Hollóházán minden nyuszi jól érzi magát

Hollóháza Községben 10 család vehette át a  Nyúl-unk a munkáért program keretében a támogatást.

Minden család az oktatást követően kapta meg a nyulakat, előző nap pedig a nyúlketrecek és a takarmány került kiosztásra.

Bővebben »Naplót vezetnek a gyerekek Jánoshidán

Jánoshidán 2011 szeptember végén kerültek kiosztásra a nyúl ketrecek a Nyúl-unk a munkáért program keretében. Az átadásnál a család apraja nagyja serénykedett, segített.

Bővebben »Programkezdés a Közép-Tisza Völgyi Népfőiskolánál

Október 27-én megtörtént az oktatás és az elnyert támogatások átadása. Az eseményen részt vettek a települések polgármesterei, képviselői illetve a média képviselői. Az ő jelenlétükben vehette át a húsz család a helyszínen vakcinázott nyulakat, melyről oltási igazolványt is kaptak.

Bővebben »Sikeres első lépések Gemzsén

Gemzsén 2011.szeptember 22-én 12 család vehette át a Nyúl-unk a munkáért program által megnyert nyulakat és ketreceket, illetve másnap kiosztásra kerültek a takarmányok is.

Bővebben »Ilk beszámolója az egy hónapja indult Nyúl-unk a munkáért programról

Településünkön, Ilken szeptember 22-én az oktatást követően került sor a Nyúl-unk a munkáért program keretében a nyulak és a takarmány kiosztására.

Bővebben »Körösszakállra is megérkezett a Nyúl-unk a munkáért

2011. október 14-én a Hajdú -Bihar megyei Körösszakállon ünnepélyes keretek közt indították el a tepelülésen a Nyúl-nuk a munkáért programot. 

Bővebben »Szakember segíti a leendő gazdák boldogulását

A Nyúl-unk a munkáért program egyik támogatója, az Alpha-Vet Kft. jóvoltából a leendő gazdák állatorvos segítségét is kérhetik a nyulak tenyésztése során felmerülő állatgyógyászati kérdésekkel kapcsolatban.

Bővebben »Ünnepélyes eredményhirdetés képekben

Ilken készült képeink

Bővebben »Meghívó az ünnepélyes eredményhirdetésre

Szeretettel meghívjuk Önt a Zika Szövetkezet és a Nagyhajmási Gazdaszövetkezet által életre hívott Nyúl-unk a munkáért program eredményhirdetésére. 

Bővebben »235 faluközösségi pályázat érkezett

 

Összesen 4282 család szeretne résztvenni a programban

 

Bővebben »4.282 család szeretne részt venni a Nyúl-unk a munkáért programban!

A Nyúl-unk a munkáért program szervezői – a Zika Szövetkezet és a Nagyhajmási Gazdaszövetkezet – 2011. július 14-én indították útjára azt a programot, amelyben faluközösségek jelentkezését várták. Az ország minden részéről összesen 235 közösség nyújtotta be pályázatát. A legnagyobb érdeklődés Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyéből érkezett, a pályázók 45 %-a e megyék közösségeiből került ki.
 

Bővebben »Meghosszabbított jelentkezés!

Figyelem! A Nyúl-unk a munkáért program pályázati határidejét a program szervezőbizottsága augusztus 31-ig meghosszabbította. Az alábbiakban Csúvár Zsoltnak, a program szervezőbizottsági elnökének közleménye olvasható. 

Bővebben »Folyamatosan érkeznek be a pályázatok

Folyamatosan újabb és újabb pályázati anyagok érkeznek a palyazat@nyulunkamunkaert.hu címre.

Bővebben »A jövőt építjük...

A jövőt építjük – Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. részt vállal a hátrányos helyzetű régiók gazdaságának fellendítésében

Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. hiszi, hogy eddigi sikerei, kitartása és elért eredményei meghatározóvá és értékessé teszik a hazai KKV piacon. 100% magyar tulajdonú vállalatként felelősséggel tekint a magyar gazdaság jövőjére és részt kíván vállalni minden olyan programban és kezdeményezésében, ami az elszegényedett társadalmi rétegek felemelkedését és a hátrányos helyzetű régiók gazdasági növekedését célozza meg. Ezért is csatlakozott a Nyúl-unk a munkáért programhoz.

Bővebben »Egy hét alatt 14 pályázat!

Az elmúlt egy hét alatt az ország legkülönbözőbb vidékeiről érkeztek pályázatok a Nyúl-unk a munkáért programban való részvételre. A program indulása óta 16, augusztus 1-je óta pedig újabb 14 közösség nyújtotta be jelentkezését, melyek 15-25 család összefogásával jöttek létre.

Bővebben »Állatvédők a nyúltenyésztés mellett

Szilágyi Istvánt (a fehérkereszt Állatvédő Liga kurátorát) kérdeztük arról, hogy a Ferhérkereszt Állatvédő Liga miért tartja fontosnak a Nyúl-unk a munkáért program támogatását.

Bővebben »Mit kell tudni a Hycole nyulakról?

A Nyúl-unk a munkáért programban a szervezők a támogatásra kiválasztott családok számára összesen 1000 anyanyulat és 200 bakot biztosítanak. Egy bizonyos, hazánkban már elterjedt nyúlállományt kapnak majd a pályázaton nyertes családok, a Hycole (ejtsd: hikol) nyulakat.

Bővebben »Egyre népszerűbb a Nyúl-unk a munkáért program

A hátrányos helyzetű faluközösségek életlehetőségeit javító, nyulászkodásra oktató programról mind több és több kistelepülés szerez tudomást a kezdeményezés egyedülállóságának és a médiavisszhangnak köszönhetően. Mindez a jelentkezésüket már benyújtott közösségek számában is megmutatkozik.

Bővebben »Önellátásra nevel...

A nyúltenyésztésbe kóstolhatnak bele hátrányos helyzetű családok 10-16 éves gyermekei a Nyúl-unk a munkáért! program támogatásával. A kezdeményezést a Zika Szövetkezet és a Nagyhajmási Gazdaszövetkezet indította a háztáji gazdálkodás népszerűsítésére. V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár, a program egyik fővédnöke elmondta: az akció összhangban van a Nemzeti Vidékstratégia célkitűzéseivel, hiszen önellátásra nevel.

Bővebben »Indul a Nyúl-unk a munkáért program!

A Zika Szövetkezet és a Nagyhajmási Gazdaszövetkezet által életre hívott Nyúl-unk a munkáért program indulásának alkalmából 2011. július 14-én csütörtökön 14.00 órakor sajtótalálkozót rendez.

Bővebben »Képzést is kapnak a pályázat nyertesei

A Zika Szövetkezet és a Nagyhajmási Gazdaszövetkezet által életre hívott NYÚL-UNK A MUNKÁÉRT programhoz csatlakozott az állatvédelmi oktatásban nagy tapasztalattal rendelkező Fehérkereszt Állatvédő Liga.

Bővebben »Bemutatkozik a Zika Szövetkezet

A „Zika” Nyúltenyésztő és Forgalmazó Szövetkezetet elismert hazai nyúltenyésztők hozták létre  2001-ben.  
A non-profit szövetkezet megalakulásának fő mozgatórugója az volt, hogy a 16 tagból álló csoport mezőgazdasági és állattenyésztési tevékenységéből keletkezett termékeit együtt hatékonyabban tudták piacképes áruvá alakítani, majd azt követően értékesíteni.

Bővebben »Bemutatkozik a Nagyhajmási Gazdaszövetkezet

A „Nagyhajmási” Felvásárlási, Beszerző, Feldolgozó, Raktározó, Értékesítő és Szolgáltató Gazdaszövetkezet 2000. január 14-én alakult, 18 alapító taggal. A Gazdaszövetkezet megalakulásakor meghatározó cél volt, hogy a tagok által megtermelt mezőgazdasági termékeket továbbértékesítési céllal felvásárolja,  feldolgozza, majd azt követően az értékesítésig terjedő folyamatot koordinálja.

Bővebben »NYULÁSZKODJON!

 

Amit a nyúl-
tenyésztés
elkezdéséhez
tudni kell...

 

  

Hiszünk abban, hogy a jó példa ereje esélyt ad sokak felemelkedésére. info@nyulunkamunkaert.hu