A Zika és a Nagyhajmási Szövetkezet által életre hívott munkahelyteremtő és esélyt adó faluközösségi program
Nyúltenyésztés

HÍREK

A börzsönyieknél nem fogy a lelkesedés, teljesülnek a kitűzött célok

2012. április 26-án a Börzsöny Bele-Nyúl nevű nyúltenyésztő közösséghez is megérkeztek a Nyúl-unk a Munkáért program pályázatán elnyert 13 hetes nyulak.

Bővebben »


Az Agrár Iránytű beszámolója Makkoshotykáról

Bővebben »


Ilken már a nyúlszaporulat értékesítését tervezik

A Nyúl-unk a munkáért program a nyolcadik hónapjához érkezett Ilk településen. Az ősszel kapott tenyészállatokra, eszközökre és a takarmányra nagy odafigyeléssel vigyáztak a kiválasztott családok és az ifjú nyúltenyésztők.

Bővebben »



HÍRARCHÍVUM »

Sikeres sajtótájékoztató Gyulajon a program bővítése kapcsán

A Nyúl-unk a munkáért országos faluközösségi program 2012 március 8-án újabb résztvevőkkel bővült. 2011 szeptembere óta ezidáig összesen 13 faluközösség vett részt a programban. További támogatásoknak köszönhetően most 3 közösség 55 családja csatlakozhatott a nyúltenyésztők köréhez.


Az esemény bejelentése alkalmából rendezett rendkívüli sajtótájékoztatóra a program egyik fővédnöke, V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár úr személyesen is ellátogatott Gyulajra.
Az államtitkár úr beszédében méltatta a program eddigi sikereit, az orszában egyedülálló, példa értékű kezdeményezést. Kiemelte, a Vidékfejlesztési Minisztérium által is támogatott program erőssége, hogy hisz az összefogás erejében, a munka eredményében és a jó példa hatásában, bízik a pályázók rátermettségében és kitartásában.

A program bővítésre támogatók jóvoltából nyílik lehetőség. Az oktató-nevelő program sikerességét látva Börzsöny Belenyúl (Diósjenő, Nógrád, Berkenye), Makkoshotyka, valamint Monostorpályi közösségek számára teremtik meg a lehetőséget, hogy csatlakozhassanak a kedvezményezett közösségekhez.


A támogatók köréhez a TolnAgro Állatgyógyászati Kft. is csatlakozott, a vállalat – a többi támogatóhoz hasonlóan – fontosnak tartja a vidék támogatását. Hozzájárulásuknak köszönhetően teszt program is indul Gyulajon. Ennek keretében a támogatásban már részt vevő, legjobban teljesítő 3 család számára további eszközöket és nyulakat biztosítanak.
Ezek a családok a nyulászkodás által a mindennapi önfenntartáson túl jövedelemkiegészítésre is szert tehetnek. A teszt program nyertesének kiválasztásában a TolnAgro Állatgyógyászati Kft. tulajdonosának lokálpatriotizmusa játszott szerepet, mindenképpen Tolna megyei települést szeretett volna támogatni, többek között ezért esett a választás Gyulajra.
A dél-dunántúli TolnAgro Állatgyógyászati Kft.  állatgyógyászati készítmények forgalmazásával segíti a környék településeinek gazdáit az állattartásban és állattenyésztésben.

 

A sajtótájékoztatón a program alapítói, védnökei, támogatói, az újonnan támogatott közösségek, valamint a sajtó képviselői is megjelentek. A részvevőknek lehetőségük nyílt arra, hogy Gyulaj önkormányzat mintanyulászatát is megtekinthessék.

Az esemény nagy sajtóvisszhangnak örvend, több jelentős országos csatorna, illetve online portál is beszámolt a Nyúl-unk a munkáért program bővítéséről.

 

 

Tekintse meg az eseményen készült fotókat:

 

V. Németh Zsolt államtitkár úr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár úr

 

 

Sándor Ferenc alapító, a Zika Szövetkezet elnöke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sándor Ferenc védnök, a Zika Szövetkezet elnöke

 

 

 

Dobos Károlyné, Gyulaj polgármestere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dobos Károlyné, Gyulaj polgármestere

 

 

Nyúl-unk a munkáért - az átadást jelképező nyulak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az átadást jelképező plüssnyulak

 

 

Sajtóérdeklődés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagy érdeklődéssel kísérték végig az eseményeket

 

 

 

 

 

 

 

« Vissza a hírekhez

NYULÁSZKODJON!

 

Amit a nyúl-
tenyésztés
elkezdéséhez
tudni kell...

 

  

Hiszünk abban, hogy a jó példa ereje esélyt ad sokak felemelkedésére. info@nyulunkamunkaert.hu