A Zika és a Nagyhajmási Szövetkezet által életre hívott munkahelyteremtő és esélyt adó faluközösségi program
Nyúltenyésztés

HÍREK

A börzsönyieknél nem fogy a lelkesedés, teljesülnek a kitűzött célok

2012. április 26-án a Börzsöny Bele-Nyúl nevű nyúltenyésztő közösséghez is megérkeztek a Nyúl-unk a Munkáért program pályázatán elnyert 13 hetes nyulak.

Bővebben »


Az Agrár Iránytű beszámolója Makkoshotykáról

Bővebben »


Ilken már a nyúlszaporulat értékesítését tervezik

A Nyúl-unk a munkáért program a nyolcadik hónapjához érkezett Ilk településen. Az ősszel kapott tenyészállatokra, eszközökre és a takarmányra nagy odafigyeléssel vigyáztak a kiválasztott családok és az ifjú nyúltenyésztők.

Bővebben »HÍRARCHÍVUM »

Fővédnökök

A Nyúl-unk a munkáért program fővédnökei:

 

Dr. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, Nemzetgazdasági Minisztérium

dr_czomba_sandor_foglakoztatas_politikai_allamtitkarDr. Czomba Sándor 1963-ban született Vásárosnaményban, ahol családjával jelenleg is él. Tanulmányai során okleveles gépészmérnöki, pedagógusi, igazságügyi műszaki szakértői diplomákat illetve PhD fokozatot szerzett.

Első munkahelye 1987-ben a Ferromasch tiszaszalkai Gyáregysége volt, ahol fejlesztőmérnökként dolgozott. Tíz évig a vásárosnaményi szakképző iskolában tanított előbb szaktanárként, majd műszaki-igazgató helyettesként. 1999-től 2006-ig a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Munkaügyi Központ vásárosnaményi Kirendeltségét vezette.

2010. június 2-a óta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkáraként a foglalkoztatás, a felnőttképzés és a szakképzés témaköréért felel.

 

V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Vidékfejlesztési Minisztérium

v_nemeth_szabolcs_videkfejlesztesert_felelos_allamtitkar1963. július 12-én született Szombathelyen1984-ben földmérő üzemmérnökként szerzett diplomát az Erdészeti és Faipari Egyetem székesfehérvári Földmérési és Földrendezői Főiskolai Karán. 1994-ben Pécsett, a JATE BTK humánszervező szakán diplomázott.

1990-94-ig, majd 1998 és 2010 között  polgármester Vasváron. Ezen időszakban szervezője, majd alelnöke volt a vas megyei elmaradott térségű településeket tömörítő önkormányzati szövetségnek. 2004-ben megkapta az Országgyűlés jegyzői kara által alapított Szacsvay Imre-díj elismerést. Polgármesterként az általa vezetett Vasvár Hild-díjat, majd a Kultúra Magyar Városa címet nyert el.

Nem csak - zömében aprófalvas településből álló - választókörzetének, de az egész magyar vidéknek a mindennapi gondjait is jól ismeri. Képviselőként mindig azon munkálkodott, hogy a belső erőforrások feltárásával, környezetszennyeződéstől megóvott vidéken biztonságban élhessük életünket. A parlamentben számos esetben fellépett a kis falvak védelmében, a posta, óvoda  és iskolabezárások, a közlekedési infrastruktúra  leépítése ellen.2010 Június 1-től a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkárává nevezték ki.

 

NYULÁSZKODJON!

 

Amit a nyúl-
tenyésztés
elkezdéséhez
tudni kell...

 

  

Hiszünk abban, hogy a jó példa ereje esélyt ad sokak felemelkedésére. info@nyulunkamunkaert.hu