A Zika és a Nagyhajmási Szövetkezet által életre hívott munkahelyteremtő és esélyt adó faluközösségi program
Nyúltenyésztés

HÍREK

A börzsönyieknél nem fogy a lelkesedés, teljesülnek a kitűzött célok

2012. április 26-án a Börzsöny Bele-Nyúl nevű nyúltenyésztő közösséghez is megérkeztek a Nyúl-unk a Munkáért program pályázatán elnyert 13 hetes nyulak.

Bővebben »


Az Agrár Iránytű beszámolója Makkoshotykáról

Bővebben »


Ilken már a nyúlszaporulat értékesítését tervezik

A Nyúl-unk a munkáért program a nyolcadik hónapjához érkezett Ilk településen. Az ősszel kapott tenyészállatokra, eszközökre és a takarmányra nagy odafigyeléssel vigyáztak a kiválasztott családok és az ifjú nyúltenyésztők.

Bővebben »



HÍRARCHÍVUM »

Eredményhirdetés Ilken

 A TV2 helyszíni tudósításban számolt be 2011. 09.22-én a TÉNYEK adásában az ünnepélyes átadóról. 

Zsúfolásig megtelt az ilki Bethlen Gábor Általános Iskola aulája, ahol az ünnepélyes eredményhirdetésre került sor 2011. 09. 22-én, egy napfényes délután. Az iskola bejáratánál egy használt, ám használható nyúlketrec fogadta az érdeklődőket, telis-tele nyulakkal. 

A megnyitó beszédek után következett az ünnepélyes eredményhirdetés. Minden nyertes faluközösség képviseltette magát az eredményhirdetésen, így nemcsak Somogyaszalóról vagy Gyulajról, de a határon túli Gyimesbükkről is érkezett két képviselő, hogy megköszönje a támogatást. A pályázó falvakból is több polgármester, pályázatíró eljött, nemcsak a környező településekről, hanem távolabbról is, hogy beszélgessen a program ötletgazdáival, érdeklődjön a további támogatási lehetősegek iránt.   

Csúvár Zsolt, a Nyúl-unk a munkáért program szervezőbizottságának elnöke elmondta, nagyon nehéz volt kiválasztani a nyertes közösségeket. Mivel nagy a szükség, rendkívüli érdeklődés kísérte a programot, 23-szor több közösség jelentkezett, mint amennyit támogatni tudnak. Sok olyan pályázat van, ami érdemes lenne még a támogatásra, így keresik a lehetőségét, hogy további közösségeket vonhassanak be a nyulászkodásba. 

További részletek a TV2 interjújában a linken

« Vissza a hírekhez

NYULÁSZKODJON!

 

Amit a nyúl-
tenyésztés
elkezdéséhez
tudni kell...

 

  

Hiszünk abban, hogy a jó példa ereje esélyt ad sokak felemelkedésére. info@nyulunkamunkaert.hu